top of page

Nieuws

banner.png
nieuws extra images.jpg

Nieuws

In verband met Corona, griep en verkoudheid, hanteren wij binnen onze praktijk regels.

Deze kunt u                 vinden.

 

Wij vragen u om de afspraak van uzelf of uw kind af te melden bij verkoudheid, griep of Corona.

 

Op uw verzoek en bij behandelingen waarbij wij dicht bij u in de buurt komen, zullen wij een mondkapje en handschoentjes dragen. Wij vragen u om bij binnenkomst in de wachtruimte de handen te desinfecteren.

Wij dragen zorg voor een gezonde omgeving, samen met u.

Laatste Nieuws

06-05-2024:

 

Thea gaat in mei en juni de nascholing Mime-Therapie volgen, gegeven door Revalidatiegeneeskunde en Wetenschap RadboudUMC Nijmegen. Deze nascholing is gericht op motorisch en sensorisch herstel van de spieren in de mond, het aangezicht en de hals.

Met deze nascholing kunnen mensen met een aangezichtsverlamming, (neurologische of oncologische) slik- en/of articulatie-problemen beter worden behandeld door uitgebreidere anatomische en fysiologische kennis en uitbreiding van tools en strategieën.

 

04-03-2024:

Nicky organiseert in samenwerking met Atos Medical een bijeenkomst voor gelaryngectomeerden en hun partners.

Dit event vindt plaats in Van der Valk Nijmegen-Lent op 25 april aanstaande:

"Ervaringen in Optimaal Ademen en Spreken; hulpmiddelen en spreektechnieken na een laryngectomie".

In de envelop kunt u de uitnodiging bekijken:

 

 

15-03-2024:

Thea en Sanne hebben nieuwe chique bureautafels met ladenblokjes. Zo hebben we meer werkplek!

 

09-03-2024:

Thea en Sanne hebben nieuwe, grote prikborden met vlinder-punaises! Jullie tekeningen en leeskettingen krijgen een mooi plekje aan het prikbord!

08-02-2024:

 

Wij verwelkomen onze nieuwe enthousiaste stagiaire logopedie van Hogeschool Zuyd! Haar naam is Nomi en zij zal in februari en maart in onze praktijk te vinden zijn. We wensen haar een fijne en leerzame stagetijd toe!

15-01-2024:

In de Kerstvakantie heeft Nicky de muren van behandelruimte 1C geschilderd, één ervan in een mooie frisse groene kleur!

Ook zijn er nieuwe chique bureautafels en ladenblokjes besteld die in februari zullen worden geleverd.

Ook komen er coole prikborden om de gekregen kindertekeningen en de 'LeesPaperclip-kettingen' te kunnen showen.

We zijn heel benieuwd naar de nieuwe inrichting en verheugen ons erop!

31-12-2023:

Na veelvuldig overleg in de afgelopen maanden tussen Praktijk voor Logopedie & StemCoaching NJA van den Heuvel, de verhuurder Antares van Medisch Centrum Steyl, de huurders huisartsenpraktijk De Triangel, Apotheek De Goede, Funqtio Fysiotherapie en Psychologenpraktijk Steyl, komt er in 2024 een nieuwe bewegwijzering in en buiten het pand Medisch Centrum Steyl.

Dit om de routes in het pand voor bezoekers en patiënten duidelijker te maken en op de buitengevels de verschillende praktijken te vermelden.

 

30-11-2023:

 

Thea is gestart met het samenstellen van een duidelijk oefenprogramma met Mime-therapie, voor onze patiënten met Bells parese. Dit is een aangezichtsverlamming aan één kant van het gezicht. Zo snel mogelijk starten met logopedie met daarin de juiste oefeningen en de juiste massages is heel belangrijk voor een goed herstel!

Thea en Sanne hebben behandelmateriaal in het thema 'Winter' zelfgemaakt in de vorm van spellen voor de kinderen, om precies op maat te kunnen oefenen. Ook leuk voor de allerkleinsten!
 

26-10-2023:

 

Gisteravond was Nicky aanwezig op de informatie-markt van het Kindcentrum Blerick, peuteraanbod, kinderopvang en basisschool, met onze praktijkfolders: 'Stem, Spraak, Taal, Ademen en Slikken', 'Lezen, Spellen, Dyslexie', 'Taalontwikkeling', 'Spraakontwikkeling', 'Meertaligheid', 'Hoogbegaafdheid', 'Afwijkend Mondgedrag, Afwijkend slikken, Slissen/Lispelen', 'Stotteren', 'Stem, Spraak en Keel in het Spreekberoep'.

 

Als u bij het Kindcentrum Blerick bent, neem gerust een foldertje mee. Ze liggen inmiddels  bij andere folders bij de buitendeur of in een draaiend folderrek in de aula. Of vraag er eventjes naar bij Marlou Cruijsberg, zij weet ervan.

24-10-2023:

Wauw! We zijn heel  trots op onze nieuwe praktijkfolders !!! Ze zien er mooi uit en hebben goede informatie!

Neem gerust een foldertje mee uit het folderrekje naast onze deur.

We hebben de volgende folders:

'Algemeen Stem, Spraak, Taal, Ademen en Slikken', 'Taalontwikkeling', 'Spraakontwikkeling', 'Lezen, Spellen, Dyslexie', 'Open Mondgedrag, Afwijkend slikken en Slissen/Lispelen', 'Meertaligheid', 'Stotteren', 'Hoogbegaafdheid', 'Afasie', 'Stem, Spraak en Keel in het Spreekberoep' en 'Stemcoaching in Zang'.

21-09-2023:

Vanaf vandaag is stagiaire Inge bij ons in de praktijk aanwezig op donderdagen en vrijdagen. Inge studeert Logopedie aan Fontys Hogeschool in Eindhoven. We wensen haar een fijne en leerzame stage toe!

02-09-2023:

Hoera, dankzij Aart en Jan hebben we nieuw en supersnel Internet !!! Heel hartelijk dank !!!

 

30-07-2023:

Sanne en Thea hebben in de vakantie voor de kinderen hele leuke en mooie nieuwe spellen zelfgemaakt, om op maat te kunnen oefenen in het thema herfst!

Speciaal ook voor de allerkleinsten!

 

30-05-2023:

 

Sanne Boogert heeft de nascholing PROMPT afgerond.

PROMPT is een effectieve manier om kinderen en volwassenen met articulatieproblemen te helpen.

PROMPT staat voor:  "Prompts for Restructuring Oral Muscular Phonetic Targets".

Bij deze methode helpt de logopedist met haar handen de spraakbewegingen aan de buitenkant van het gezicht van de cliënt. Hierdoor kan de cliënt direct voelen hoe de klank gevormd kan worden.

PROMPT kan toegepast worden bij ontwikkelingsdyspraxie, spraakapraxie, spraakontwikkelingsproblemen en oncologische spraakrevalidatie.

Thea Swinkels heeft deze nascholing een paar jaar geleden afgerond.

29-04-2023:

De behandelkamer van Sanne heeft een mooie nieuwe kast voor al het behandelmateriaal!

Sanne is er blij mee, ook met het bosje zelfgemaakte bloemen dat ze van één van haar cliëntjes heeft gekregen en dat nu een mooi plaatsje in een vaasje op de kast heeft!

 

24-02-2023:

In maart 2023 volgt Nicky van den Heuvel de nascholing "Lichaamsbewustwording als Tool voor Professionals in de Zorg".

Zij zal daardoor een aantal dagen niet in de praktijk aanwezig zijn.

De nascholing wordt gegeven door de fysiotherapeuten van Principium Zelfzorg en gaat over de benadering en behandeling van chronische pijnklachten aan de hand van de Polyvagaal Theorie.

Vanuit de somatiek, neuro-psychologie en psycho-somatiek is dit een overlap tussen fysiotherapie en logopedie waar wij in onze praktijk veel aan zullen hebben.

 

01-02-2023:

Gedurende de maand februari is Melanie Dings, stagiaire Logopedie van Zuyd Hogeschool, bij ons in de praktijk.

We wensen haar een fijne en leerzame stage toe!

 

6-10-2022:

Thea Swinkels is bezig met de nascholing "Slaap in de Eerstelijn", een nascholing over slaap-apneu.

Veel van onze cliënten hebben naast adem- of stemklachten ook slaapklachten.

Deze nascholing draagt bij aan een beter begrip van de verschillende fysieke en mentale oorzaken en benaderingen van slaapproblemen en een verbetering van de logopedische benadering ervan.

 

Nicky van den Heuvel gaat in oktober en november de nascholing "Lichaamsbewustzijn als Tool voor Professionals in de Zorg" volgen.

 

Sanne Boogert gaat in november de nascholing "Spelling: Geregeld" volgen, een wetenschappelijk onderbouwde methodiek voor de behandeling van spellingsproblemen bij (ernstige) dyslexie.

 

01-07-2022:

Logopedie & StemCoaching Medisch Centrum Steyl 1 G is geopend!

Na schilder- en schoomaakwerk en het wachten op het nieuwe meubilair, hebben we een nieuwe grote behandelruimte met wachtruimte op de tweede verdieping van Medisch Centrum Steyl.

Thea en Sanne zullen de twee kamers op 1 C blijven bezetten en Nicky zal op 1G te vinden zijn. Zin in !!!!

24-06-2022:

Hoera!  We gaan uitbreiden!

Met ingebruikname van Medisch Centrum Steyl 1G krijgen we er ruimte bij en kunnen wij ons wensenlijstje eindelijk gaan vervullen! 

We gaan verschillende stem-workshops geven, bijeenkomsten organiseren voor onze gelaryngectomeerden, onze Italiaans sprekende klanten bij elkaar brengen, en informatie-middagen houden voor ouders en partners over verschillende onderwerpen.

Ook start onze KidsLeesClub !

 

Bekijk de informatie over deze activiteiten onder het kopje "Groepen".

 

12-02-2022:

Vanaf mei 2022 staan Thea Swinkels en Sanne Boogert geregistreerd in het landelijk erkende Dyslexie Register.

Dit betekent dat zij door nascholingen, werkervaring en deelname aan werkgroepen, beiden gekwalificeerd Dyslexie-behandelaar zijn! 

Nicky van den Heuvel staat geregistreerd in het landelijk erkende Afasie Register en is, door nascholing en werkervaring, erkend Afasie-therapeut.

01-11-2021:

Binnen deze praktijk zijn wij constant bezig met het verbeteren van onze kennis en kunde. Zo vinden wij het heel belangrijk om ons aan te passen aan de verschillende leerbehoeften van de kinderen in onze praktijk.

 

Kinderen met een indicatie hoogbegaafdheid hebben een specifieke leerstijl.

Om deze kinderen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen heeft onze collega Sanne Boogert de nascholing "Logopedie en hoogbegaafdheid" gevolgd.

 

17-03-2021:

Als logopedist blijven wij ons altijd ontwikkelen. Steeds meer kinderen hebben moeite met begrijpend lezen.

Om deze kinderen zo goed mogelijk te kunnen helpen, hebben wij de cursus "Dyslexie, vreemde talen en Close Reading" gevolgd.

 

Sanne Boogert, Thea Swinkels en Nicky van den Heuvel hebben veel nieuwe inzichten en tips gekregen over het ondersteunen van volwassenen en kinderen van alle leeftijden bij het begrijpend lezen.

Zo kunnen wij u en jullie nog beter ondersteunen bij het verdiepend lezen!

 

 

01-01-2021:

Vanaf 1 januari hebben wij een nieuwe logopediste in dienst.

Sanne Boogert heeft bij ons haar afstudeerstage afgerond en is vanaf nu werkzaam in de praktijk.

Wij wensen haar veel plezier en succes!

bottom of page